Политическите опоненти бият само по ГЕРБ. Запомнете ми думите: после ще

...
Политическите опоненти бият само по ГЕРБ. Запомнете ми думите: после ще
Коментари Харесай

Борисов: Бият по нас, после ще дойдат и за вас, така сме паднали под турско робство

Политическите съперници бият единствено по ГЕРБ. Запомнете ми думите: след това ще дойдат и за вас. Така сме паднали и под турско иго. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с младежите от ГЕРБ.

Томислав Дончев сравни процесите в страната с изгарянето на вещици през Средновековието: „ Някой споделя – тази е магьосница и кладата я чака “.

Според него гласоподавателите искат ГЕРБ да бъдат по-дръзки, по-бързи и по-смели: „ Да бъдем радикални що се отнася до административната тежест. Ние слагаме няколко акцента в програмата ни: по-смели дейности във връзка с понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса. На второ  място, специфичен акцент върху младежите да стартират работа и бизнес “. По думите му по време на пандемията е насъбран опит за подкрепяне на бизнеса.

Георги Георгиев от младежката конструкция на партията подлага на критика израза „ някогашни хора “ като сподели, че той се употребява от болшевиките след Октомврийската гражданска война: „ Ние не сме някогашни хора, а хора на бъдещето “.

Любомир Талев напомни триумфите в бързината на административното правораздаване. Каза, че комерсиалните и процесуални каузи също би трябвало да се ускорят. Осман Ислямов акцентира, че сферата на образованието се е приспособила бързо по време на Коронавирус рецесията. Като предимство в програмата на ГЕРБ посочи дигитализацията в областта на образованието.

Атанас Баладжиев, някогашен консултант на Николай Нанков, съобщи, че бъдещето на страната ни е обвързвано с нововъведенията и новите технологии.

Кристиян Маджуров добави, че заложеното в програмата на ГЕРБ позволява на младежите да се осъществят кариерно посредством startup-и: „ Важно е за младежите да знаят, че могат да започват бизнес в страната и да се развиват. Ние гледаме положително и се стремим да градим. “

Борисов съобщи, че в програмата на ГЕРБ трябва да има непрестанно надграждане, образования и подготовка за младежите.

Според Калоян Пенев основен бранш е енергетиката, тъй като ни чака проблем с въглищните централи. Борисов добави, че диверсификация се прави посредством „ Уестинг хаус “: „ Има национални предатели, които желаеха България да не е на енергийната карта. Ние обаче устояхме и си направихме 100% българска благосъстоятелност с тръби. Тук няма геостратегия, а единствено интерес на страната. Ние не се оставихме да бъдем единствено клиенти “. По думите на Борисов новите реактори на АЕЦ Козлодуй са платени и са благосъстоятелност на българската страна.

Диян Иванов се включи в полемиката като сподели, че развиването на газовата система е извънредно значимо, а България е в центъра на газовата карта. Той подсети, че различен аспект на програмата на ГЕРБ е електромобилността: „ Трябва да развиваме инфраструктурата за това “.

Александър Ненков взе думата: „ Не могат да бъдат изчегъртани младежите! Г-жо Манолова, би трябвало да се извините на младежите за това, което направихте! “.

„ Видя се, че на почтени избори те не могат да победят. Сега ще видите какво нещо ще създадат “, съобщи Борисов. „ Ние като партия би трябвало да се погрижим да има задоволително учебни заведения, университети и центрове за подготовка. Да може човек, когато свърши работа и да отиде. След това като има подготовка да му се увеличи заплатата “.

По думите на младежите от ГЕРБ има избран недостиг в българското обучение – няма експерти, които да ориентират кариерно децата: „ Трябва да има кариерни консултанти, които да оказват помощ на учениците да се ориентират. Трябва да наблегнем на това да създадем фрагменти “.

Йорданка Петрова от екипа на Красимир Вълчев акцентира, че вложенията в образованието са несравними. Тя съобщи, че престижът на професионалното обучение ще стартира да се възстановява.

Борисов разкритикува закупуването единствено на Кугъри и Спартани, тъй като половината стоят неизползваеми: „ Вместо да ги поръчат по този начин, че да стават и за медицински цели, само че в този момент ще вадим 20-30 милиона за купуваме на ново. С тази поръчка можехме да решим целия въпрос “.

Срещата завърши Томислав Дончев, който сподели: „ Не бива да забравяме огромната цел. Тя е икономическата промяна, да използваме положително развиване на стопанската система през последните години. Основната  ни цел е да имаме стопанска система, основана на знанието “.

 

Бойко Борисов се обърне към политическите си съперници: „ Всеки ден биете по нас. От какво се оплаквате? Вие в този момент подсигурете до септември и октомври. Нали парите свършиха? Как ще плащате гратис екскурзии на хора? Безплатното за едни го заплащат други. Да видите по какъв начин се намират пари. Ако би трябвало пари, могат да изтеглят колкото желаят. Аз обаче ги поучавам да събират доходи и да дават опция да се цялостни хазната “.

Той даде образец с дебатите в рамките не министерски съвет сред Деница Сачева, която е апелирала за повече пари за ограниченията, и въпреки това Кирил Ананиев, който е бил по-пестелив и е заявявал, че няма пари.

Бившият министър председател насърчи младежите като им сподели, че те би трябвало да бъдат бастион на демокрацията, написа novivni.bg.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР